۲۰۱۷، صد و سی امین سالگرد تولد اسپرانتو است. زبانی که از بدو پیدایش تاکنون، فرازوفرودها، سرکوبها و تشویقهای متعددی را از سر گذرانده اما همچنان پابرجا و بایسته است و به حیات خود، آهسته و پیوسته ادامه میدهد. دکتر…
پدیده اسپرانتو (La Fenomeno Esperanto) نام کتابی است نوشتهٔ ویلیام الد، نویسندهٔ نامدار اسپرانتیست اسکاتلندی که چندین بار نامزد دریافت جایزهٔ ادبی نوبل شد. این کتاب در سال ۱۹۸۷ به مناسبت جشن صدسالگی زبان اسپرانتو توسط انجمن جهانی اسپرانتو (که دارای…
کتاب زبان جهانی اسپرانتو (تاریخچه و زبانشناسی تطبیقی) نوشته پی یر ژانتون که توسط محمد جواد کمالی ترجمه شده است و در اسفند ۱۳۷۶ بهوسیله انتشارات عطایی چاپ و منتشر شده است از معدود کتابهای آکادمیک و ارزشمندی است که بررسی و واکاوی بسیار دقیقی از زبان…
اسپرانتو چیست؟ اسپرانتو یک ابزار ارتباطی مفید میان زبانهای ناهمسان است. دنیا روز به روز بیشتر و بیشتر بینالمللی میشود. آدمها، پول و کالاها آزادانهتر به جریان و حرکت میافتند. با این وصف، چون به زبانهای متفاوتی که به سختی…
فرهنگ اسپرانتو ناظر بر همهی شئونات فرهنگی برآمده از مشارکت اجتماعی قشرهای مختلف بشری است که به مدد بهکارگیری زبان بینالمللی اسپرانتو پدید آمده است. انتشار بیش از ۲۵۰۰۰ کتاب، صدها مجله، و صدها میلیون صفحهی اینترنتی فعال به زبان…
به بهانهی گرامیداشت دکتر زامنهوف میخواهم در حد پرسشی یاد این انسان نیکخواه را گرامی بدارم. فرهنگ عبارت است از مجموعهی هنجارها و ارزشهای مشترک یک گروه. آنچه اسپرانتو را از همسانهای خود (زبانهای ابداعی دیگر) متمایز میکند “فرهنگ” آن…
در اواسط تیرماه ۱۳۸۱ قرار مصاحبهای با دکتر حسین وحیدی گذاشته شد. بهانه مصاحبه، کسب مجوز برای انتشار مجله پیام سبزاندیشان بود و آشنایی با چندوچون کارهای ارزشمند ایشان در رابطه با زبان اسپرانتو در ایران. از دوست مطبوعاتی خود اکبر فکری…
برای بعضیها اسپرانتو: – یک پلِ زبانی است – بخشی از رنگینکمان زبانهاست – بخشی از جنبش بینالمللیِ آشتی و دوستی است – ابزاری برای ساختن جهانی بهتر است …
«کتابشناسی اسپرانتو» عنوان وبلاگی است که حاصل تلاش علی اصغر کوثری در طی چندین سال است که در نشانی زیر گردآوری شده است. http://bibliografio.parsiblog.com/ «کتابشناسی اسپرانتو» هر آنچه که در ایران درباره اسپرانتو منتشر شده است را در بر میگیرد…